“Αν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος!” Οι σύζυγοι μεταμόρφωσαν το παλιό τους διαμέρισμα πέρα από κάθε αναγνώριση και έγιναν αστέρια του Διαδικτύου

Ο σύζυγός μου και εγώ είχαμε βαρεθεί το άσχημο διαμέρισμά μας, οπότε το μεταμορφώσαμε ριζικά! 😉💪Όσοι δεν πίστευαν ότι μπορούσαμε, τώρα έχουν μείνει άφωνοι από το τελικό αποτέλεσμα! 🤐💘 Κανείς δεν πιστεύει ότι πρόκειται για το ίδιο διαμέρισμα! 😮Για τις φωτογραφίες πριν-μετά – δείτε το άρθρο! 👇

Ο λόγος για τον οποίο οι σημερινοί ήρωες, ένα παντρεμένο ζευγάρι, αγόρασαν αυτό το παλιό και ερειπωμένο διαμέρισμα ήταν ότι το σχολείο του γιου τους βρισκόταν ακριβώς εκεί κοντά και δεν είχαν άλλη επιλογή. Η κατάστασή του άφηνε πολλά περιθώρια αλλά δεν τους έμεναν άλλες επιλογές. Ωστόσο, είχε και πλεονεκτήματα: μια όμορφη θέα και το γεγονός ότι ήταν μακριά από τον θόρυβο της κυκλοφορίας.

Έβαψαν τους τοίχους στο χώρο της εισόδου σε μια απαλή μπλε απόχρωση. Για το δάπεδο επιλέχθηκαν πλακάκια από τσιμέντο. Στο διάδρομο μπορεί κανείς να δει μια μεγάλη κόγχη όπου οργανώθηκε ένας αποθηκευτικός χώρος, ο οποίος καλύφθηκε με βελούδινες κουρτίνες. Οι ίδιες κουρτίνες επεκτείνονται και μπορούν να καλύψουν το άνοιγμα της εξώπορτας.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αγαπάει να μαγειρεύει και μάλιστα παρακολούθησε μαθήματα σε επαγγελματική διεθνή σχολή γαστρονομίας. Λόγω αυτού, αποφασίστηκε να γίνει η κουζίνα κοντά στην επαγγελματική. Εδώ, μπορεί κανείς να βρει όλα όσα χρειάζονται. Ο σωλήνας αερίου έπρεπε να μετακινηθεί ελαφρώς σε άλλη θέση.

Για το δάπεδο επιλέχθηκαν τα ίδια τσιμεντοπλακάκια που χρησιμοποιήθηκαν στο διάδρομο. Το ίδιο το σετ τοποθετήθηκε και στις δύο πλευρές. Οι προσόψεις είναι κατασκευασμένες για να μοιάζουν με μέταλλο. Η ποδιά είναι επενδεδυμένη με λευκά ορθογώνια πλακάκια.

Ένα πλυντήριο ρούχων βρήκε τη θέση του στο τραπέζι κοντά στο παράθυρο και στα δεξιά του οργανώθηκε ένας συμπαγής χώρος εργασίας για τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, καθώς εργάζεται εξ αποστάσεως από το σπίτι.

Οι νέοι ιδιοκτήτες δεν είχαν πολλές επιλογές: να δημιουργήσουν ένα απομονωμένο υπνοδωμάτιο ή να φτιάξουν ένα σαλόνι εδώ. Ως αποτέλεσμα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν εδώ ένα καθιστικό-τραπεζαρία, ώστε όλη η οικογένεια να μπορεί να περνάει χρόνο εδώ.

Οι τοίχοι βάφτηκαν γκρι και το δάπεδο στρώθηκε με παρκέ σε διάταξη γαλλικού ψαροκόκαλου. Στην είσοδο του δωματίου υπάρχει μια τραπεζαρία όπου μπορεί να φιλοξενηθεί άνετα όλη η οικογένεια. Κοντά στην τραπεζαρία υπάρχει μια αόρατη πόρτα που οδηγεί σε ένα ευρύχωρο καμαρίνι.

Το δεύτερο απομονωμένο δωμάτιο δόθηκε σε δύο γιους. Εδώ καταφέραμε να τοποθετήσουμε δύο θέσεις εργασίας, αποθηκευτικούς χώρους και μια κουκέτα, η οποία βρίσκεται στα δεξιά της εισόδου.

Πάρθηκε η απόφαση να παραμείνουν χωριστά το μπάνιο και η τουαλέτα. Αρχικά, δεν υπήρχε τουαλέτα στο μπάνιο, αλλά ως αποτέλεσμα της ανακαίνισης κατέστη δυνατή η τοποθέτηση μιας. Τοποθέτησαν τσιμεντοπλακάκια στο δάπεδο και χρησιμοποίησαν πλακάκια μεγάλου μεγέθους απομίμησης μαρμάρου για την επένδυση των τοίχων.

Like this post? Please share to your friends: