Μαμά για την 60η επέτειο ως δώρο έκανε ανακαίνιση της κουζίνας 6 τ.μ.: φωτογραφίες πριν και μετά

Για τα 60ά γενέθλια της μητέρας μου, αποφασίσαμε να της κάνουμε ένα πραγματικά αξέχαστο δώρο – την ανακαίνιση της μικρής της κουζίνας. Ο προϋπολογισμός ήταν μέτριος, μόνο για υλικά και συσκευές, οπότε κάναμε τις κύριες εργασίες μόνοι μας, βάζοντας ένα κομμάτι της ψυχής μας σε αυτό το δώρο.

Αφήσαμε το πλαστικό παράθυρο, που είχε τοποθετηθεί πριν από μερικά χρόνια, και αφαιρέσαμε το περβάζι του παραθύρου, αντικαθιστώντας το με έναν φαρδύ πάγκο εργασίας, κατάλληλο όχι μόνο για γλάστρες, αλλά και για μαγείρεμα.

Αφαιρέσαμε την ξεθωριασμένη ταπετσαρία από τους τοίχους και αντικαταστήσαμε την επίστρωση του δαπέδου με νέα πλακάκια. Το “χειμερινό ψυγείο”, που διατηρείται στην Khrushchevka από την κατασκευή του, διακοσμήθηκε με μια πρόσοψη κουζίνας, επειδή οι παλιές πλαστικές πόρτες ήταν πολύ εμφανείς. Οι οθόνες χρησιμοποιήθηκαν για να κρύψουν την μπαταρία, ενσωματώνοντάς την στο υπόλοιπο εσωτερικό. Η οθόνη του καλοριφέρ είναι δικτυωτή, ώστε ο ζεστός αέρας από το καλοριφέρ να εισέρχεται στο δωμάτιο χωρίς εμπόδια.

Κατά την επιλογή των επίπλων για την κουζίνα, αποφασίσαμε για το λευκό χρώμα. Σε αντίθεση με τις κοινές παρανοήσεις, τα λευκά έπιπλα δεν είναι καθόλου ανθεκτικά στους λεκέδες και είναι εύκολα στη φροντίδα τους. Σε έναν μικρό χώρο, τα λευκά έπιπλα σας επιτρέπουν να επιτύχετε το εφέ του ελεύθερου χώρου, για να δώσετε στο δωμάτιο περισσότερο φως.

Ο χώρος εργασίας αποδείχθηκε ευρύχωρος, επειδή το τμήμα του έγινε ένα τραπέζι, το οποίο αντικατέστησε το περβάζι του παραθύρου. Υπάρχει ενσωματωμένος φωτισμός κάτω από τα επάνω ντουλάπια, έτσι ώστε τα αρθρωτά συρτάρια να μην εμποδίζουν το φως από την κεντρική λάμπα και είναι πολύ βολικό να εργάζεστε στην κουζίνα.

Η θέση για τον νεροχύτη είναι στην τελευταία γωνία, αλλά είναι κοντά στον πάγκο εργασίας και μακριά από την κουζίνα, έτσι ώστε οι πιτσιλιές κατά το πλύσιμο να μην φτάνουν στα τηγάνια και τις κατσαρόλες στα οποία μαγειρεύεται το φαγητό.

Το ψυγείο είναι παλιό, δεν είχαμε τον προϋπολογισμό για να το αντικαταστήσουμε, αλλά στο μέλλον σκοπεύουμε να το καλύψουμε με μετώπες που να ταιριάζουν με την κουζίνα. Πείσαμε τη μητέρα μου να αφαιρέσει πολυάριθμους μαγνήτες από την πόρτα, χωρίς αυτούς το ψυγείο δένει πολύ καλύτερα με το εσωτερικό.

Η θέση του φούρνου μικροκυμάτων δεν ήταν πολύ επιτυχής – στέκεται πάνω στο ψυγείο και είναι δύσκολο για τη μητέρα μου να τον φτάσει, αν και δεν τον χρησιμοποιεί πολύ συχνά.

Στον τοίχο δίπλα στο ψυγείο κρεμάσαμε μια τηλεόραση, είναι μικρή, αλλά είναι σαφώς ορατή τόσο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος όσο και όταν κάθεστε στο τραπέζι της τραπεζαρίας.

Like this post? Please share to your friends: