Οι σύζυγοι αποκατέστησαν ένα διαμέρισμα με σάπια πατώματα και γκρεμισμένους τοίχους και άφησαν τους πάντες άφωνους με το αποτέλεσμα

Η αγορά ενός τόσο άσχημου διαμερίσματος δεν ήταν στα σχέδια κανενός μέχρι που ο σύζυγός μου και εγώ είδαμε τις δυνατότητες του! 😉💪 Οι γείτονές μας μας κορόιδευαν μέχρι που δείξαμε τα τελικά αποτελέσματα της καταπληκτικής ανακαίνισης! 😯👏 Έγινε ένα μέρος που πάντα ονειρευόμασταν και οι δύο! 🫠💘 Για περισσότερα – δείτε το άρθρο! 👇

Οι ήρωες της σημερινής ιστορίας είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζει σε αυτό το διαμέρισμα ήδη αρκετά χρόνια. Αρχικά, δεν έμοιαζε καθόλου με το νεότερο και πιο σύγχρονο μέρος για να ζήσει κανείς και με την πάροδο του χρόνου η κατάστασή του χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο κάνοντας σαφές ότι απαιτείται ανακαίνιση.

Τέτοια διαμερίσματα ήταν κυρίως τυπικά τη δεκαετία 1960-1970, αλλά οι άνθρωποι σήμερα δίνουν την προτίμησή τους στο μινιμαλιστικό και το λοφτ στυλ. Είναι 51 τετραγωνικά μέτρα, αλλά οι σύζυγοι κατάφεραν να επιτύχουν επιθυμητά αποτελέσματα μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Αποφάσισαν να μην κάνουν ανακαίνιση λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού τους και απλώς στόχευσαν στο να του δώσουν μια πιο φρέσκια εμφάνιση. Οι τοίχοι στο χώρο της κουζίνας καλύφθηκαν με βατή ταπετσαρία και για το δάπεδο η επιλογή τους έπεσε στα πλακάκια που μιμούνται το ξύλο. Στην αριστερή πλευρά της εισόδου υπάρχει μια ολοκληρωμένη ομάδα τραπεζαρίας.

Οι κατώτερες όψεις ήταν σε κλασικό λευκό χρώμα, ενώ για τις ανώτερες επιλέχθηκε ένα μπλε χρώμα προφοράς. Οι πάνω όψεις κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία. Η ποδιά είναι επενδεδυμένη με λευκά πλακάκια. Ένα πλυντήριο ρούχων και ένα πλυντήριο πιάτων κρύβονται πίσω από τις προσόψεις.

Για τους τοίχους στο σαλόνι επέλεξαν ταπετσαρία που θα βαφτεί και ξύλο μηχανικής για το δάπεδο. Αρχικά, το δωμάτιο ήταν επιμήκες, αλλά τώρα ένα μέρος του έχει δοθεί σε γκαρνταρόμπα και το ίδιο το σαλόνι έχει αποκτήσει πιο κανονικό σχήμα.

Αποφασίστηκε να οργανωθεί ένας μικρός χώρος εργασίας και αποθήκευσης στα αριστερά της εισόδου. Μια μαλακή ομάδα με χώρο τηλεόρασης βρήκε τη θέση της πιο κοντά στο παράθυρο. Μια φωτεινή χρωματική έμφαση στο δωμάτιο έγινε ένας πτυσσόμενος καναπές σε έντονο μπλε χρώμα.

Όσον αφορά το υπνοδωμάτιο, αυτό έχει μια ήπια απόχρωση τερακότας. Στο κέντρο υπάρχει ένα διπλό κρεβάτι με μαλακό κεφαλάρι. Εγκατέστησαν μια εντοιχισμένη ντουλάπα στην κόγχη. Μια άνετη καρέκλα που βρίσκεται κοντά στο κρεβάτι επιλέχθηκε ειδικά για να ταιριάζει με το χρώμα των τοίχων, ώστε να ταιριάζει με τον εσωτερικό χώρο.

Όσον αφορά το μπάνιο, τώρα συνδυάστηκε για να εξοικονομήσει περισσότερο χώρο μετά την ανακαίνιση. Για τη διακόσμηση χρησιμοποιήθηκε λευκό χρώμα και πλακάκια από τεράτσο.

Θα θέλατε να ζήσετε κι εσείς εδώ; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στο σχόλιο!

Like this post? Please share to your friends: