Ο πατέρας μου μου άφησε ένα διαμέρισμα με γκρεμισμένους τοίχους και σάπια πατώματα και το μετέτρεψα σε ένα ονειρεμένο μέρος για να ζήσω

Όλοι γελούσαν μαζί μου όταν έδειχνα το διαμέρισμα που κληρονόμησα από τον πατέρα μου! 😂🥱Οι άνθρωποι με συμβούλευαν να το πουλήσω, αλλά εγώ είχα άλλα σχέδια! 🤭😏 Κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω αυτό το “μακάβριο” να δείχνει καλύτερα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα αποδείχθηκε καταπληκτικό, το οποίο μπορείτε να δείτε σε αυτό το άρθρο! 👇

Η ηρωίδα του σημερινού άρθρου είναι μια νεαρή και φιλόδοξη γυναίκα που εργάζεται ως σχεδιάστρια επίπλων. Κληρονόμησε αυτό το διαμέρισμα από τον πατέρα της, ο οποίος εργαζόταν ως αρχιτέκτονας σε όλη του τη ζωή.

Παρόλο που ο πατέρας της έκανε ανακαίνιση, η γυναίκα αποφάσισε να επανασχεδιάσει πλήρως τον υπάρχοντα χώρο και να δώσει στο διαμέρισμα μια δεύτερη ευκαιρία. Πήρε την απόφαση να προσλάβει έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων.

Ξεκίνησαν τη διαδικασία ανακαίνισης με μια πλήρη ανάπλαση. Πρόσθεσαν έναν μακρύ διάδρομο στο σαλόνι και μετακίνησαν την είσοδο της κουζίνας. Το δάπεδο εδώ είναι πλακάκια που μιμούνται το ξύλο. Παρόλο που ο χώρος είναι στενός, ο σχεδιαστής τόλμησε ακόμα να βάψει τους τοίχους όχι σε μια τυπική ανοιχτή απόχρωση, αλλά αντίθετα – οι τοίχοι και η οροφή βάφτηκαν σε ένα πλούσιο πράσινο χρώμα.

Στα δεξιά της εισόδου μπορεί κανείς να δει ένα τραπεζοκαθίσματα με ράφι παπουτσιών και μια ανοιχτή κρεμάστρα για τα εξωτερικά ρούχα. Εδώ τοποθέτησαν ένα εντοιχισμένο ντουλάπι αποθήκευσης στο οποίο υπάρχει ένας δίσκος για τη γάτα.

Στο δάπεδο του καθιστικού τοποθετήθηκε παρκέ ψαροκόκαλο και οι τοίχοι και η οροφή βάφτηκαν σε ανοιχτή απόχρωση. Υπάρχει ένα χιονισμένο λευκό ράφι, και στο κέντρο του δωματίου υπάρχει μια μαλακή ομάδα με χώρο τηλεόρασης. Πιο κοντά στο παράθυρο υπήρχε μια τραπεζαρία με καρέκλες αντίκες.

Δεδομένου ότι το διαμέρισμα διαθέτει φυσικό αέριο, τοποθετήθηκε ένα πλήρες διαχωριστικό με πόρτα μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού. Εδώ έχει εγκατασταθεί ένα γωνιακό σετ, το οποίο κατασκευάστηκε κατά παραγγελία προκειμένου να αξιοποιηθεί ορθολογικά κάθε εκατοστό του χώρου.

Για τις προσόψεις επιλέχθηκε μια ήρεμη γκρι απόχρωση. Αλλά για τα πλακάκια στο backsplash, επιλέχθηκε μια όμορφη απόχρωση μέντας, η οποία έγινε η κύρια χρωματική έμφαση στο χώρο. Στη θέση του προηγούμενου περάσματος, μπορεί κανείς να δει τώρα ένα ψυγείο.

Αυτό το δωμάτιο παραχωρήθηκε στην κύρια κρεβατοκάμαρα. Οι τοίχοι καλύφθηκαν με πράσινη ταπετσαρία, ενώ στον τοίχο έμφασης προστέθηκε ένα φυτικό στολίδι. Πάρθηκε η απόφαση να τοποθετηθούν πάνελ σε αυτόν τον τοίχο. Εδώ τοποθετήθηκε επίσης ένα κρεβάτι με ροζ ταπετσαρία. Υπάρχει μια συρταριέρα και ένας μεγάλος καθρέφτης δίπλα στο παράθυρο.

Δεδομένου ότι η ιδιοκτήτρια εργάζεται συχνά από το σπίτι, χρειαζόταν ένα ολοκληρωμένο γραφείο που θα μπορούσε να καλύψει όλες τις απαιτήσεις της. Αυτό το δωμάτιο χωρίστηκε σε δύο λειτουργικές ζώνες: η πρώτη βρίσκεται στην είσοδο – πρόκειται για χώρο αναψυχής- και η δεύτερη βρίσκεται πιο κοντά στο παράθυρο – πρόκειται ήδη για χώρο εργασίας. Η ανάδειξη της ζώνης με το χρώμα των τοίχων ήταν επίσης στα σχέδιά τους: η περιοχή αναψυχής βάφτηκε πράσινη, αλλά η περιοχή εργασίας βάφτηκε λευκή.

Δεν συνδύασαν το μπάνιο και την τουαλέτα, καθώς αυτό είναι άβολο στην πράξη. Ως αποτέλεσμα της ανάπλασης, ο χώρος του διαδρόμου συνδέεται τώρα με το μπάνιο. Λόγω αυτής της απόφασης, κατέστη δυνατή η τοποθέτηση πλυντηρίου ρούχων εδώ. Και μιλώντας για φινίρισμα, επιλέχθηκαν λευκά ορθογώνια πλακάκια και ροζ χρώμα ανθεκτικό στην υγρασία για τους τοίχους.

Like this post? Please share to your friends: